focus@science = Arnout Jaspers, wetenschapsjournalist
_____________ Het enige echte nieuws, in die zin dat het de wereld onomkeerbaar verandert, is wetenschapsnieuws.

focus@science is de vlag waaronder ik als freelance journalist schrijf over wetenschap.
Ik ben van origine fysicus en gespecialiseerd in 'bŔta'. Waar de meesten afhaken, vraag en graaf ik nog even verder en stel wel die lastige vragen aan de expert. Meestal vinden ze dat trouwens een verademing, een journalist die echt verstand van zaken heeft.
Verder schrijf ik regelmatig over andere disciplines waarbij wiskunde of statistiek een essentiŰle rol spelen, met name over klinisch en forensisch onderzoek en milieu- en klimaat-kwesties.

nb: focus@science is geen e-mailadres, stuur mail naar het adres hierboven.
_____________ Huur een science writer in

Tekst - (Eind)redactie - Design - Debat - Lezingen

Naast m'n journalistieke werk, neem ik ook opdrachten aan als tekstschrijver of (eind)redacteur voor publicaties van universiteiten en onderzoeksinstituten. Ook ben ik in te huren als co÷rdinator voor het produceren van, bijvoorbeeld, een brochure of boek.

Ik heb namelijk niet alleen veel ervaring met het schrijven van artikelen, maar ook met het hele traject van het aansturen van freelancers, fotografen en vormgevers tot eindredactie en drukklaar maken van publicaties.

Dit alles kan in het Nederlands, maar ook in het Engels (ik claim overigens niet dat eindcorrectie door een native speaker overbodig is).

Verder ben ik inzetbaar (voertaal: Nederlands of Engels) als debatleider en voor het geven van lezingen over onderwerpen uit de natuurkunde (quantumtheorie, EPR-experimenten, neutrino's 'sneller dan het licht') kosmologie, de rol van statistiek in het dagelijks leven (de zaak Lucia de Berg, forensische DNA-technieken) en wiskunde (cryptografie, Sangaku's).

En tenslotte steken studenten communicatie en journalistiek waarschijnlijk wel iets op van mij als gastdocent.


Zie mijn CV & disclosure voor onderbouwing van alle claims in deze zelf-promotie en een lijst van eerdere opdrachtgevers.
Energiedebat Utrecht

Debat van vˇˇr Fukushima, toen ik nog een gunstige kentering zag in de publieke opinie over kernenergie....